Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Kuchta Klára (1941 - )

Pink kompozíció, 1972

Az alkotáshoz eredetiségigazolást adunk!

Önnek is van Kuchta Klára képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy webgalériánkban kínáljuk.

Hogyan működik a webshop?

270 × 240 cm
Szizál

Ár kérésre

Érdekli ez az alkotás?

- Hívjon minket:

Telefonszám megjelenítése
- Vagy
Írjon nekünk

Mégse
 • Legnagyobb magyar festménygyűjtemény
  Több mint 100.000 magyar művészi alkotás.

 • Eredetiségigazolás minden megvásárolt képhez
  Eredetiségigazolás minden megvásárolt képhez

 • Személyes megtekintés galériánkban
  Egyeztetés után a Kieselbach galéria és aukcióházban, Budapesten.

 • Ingyenes festmény értékbecslés
  Ingyenes festmény értékbecslés

Tanulmány

A Tapisseries suisses. Artistes d’aujourd’hui(Svájci faliszőnyegek. Mai művészek) című kiállításon (1977) Kuchta Klára Pink kompozíciójais látható volt. A kiállítási katalógus így írt a művész alkotásairól, ahol a textilben rejlő plasztikai lehetőségeket organikus formákkal ötvöző mű jellegzetességeire is ráismerhetünk: „Kuchta Klára textilvilága nagyon organikus. A fonal segítségével, anyagának és színeinek pazar pompájával és melegségével újrateremti a születés előtti univerzumot, amelybe beleveszve a néző legszívesebben összegömbölyödne és elringatná magát. A művek felidézik a növények világát, amelyek eleven gyökerekkel barázdálva, megkapaszkodva csomóikba rejtik a termékeny magokat. Felevenítik az állatok világát is duzzadt erekkel behálózott szöveteikkel, titkos redőikkel, amelyekben lüktet az élet. Finom és mégis ellenálló membránjaikkal, beburkoló és rugal mas puhaságukkal olyan környezetet teremtenek, amely egyszerre futurisztikus és eredeti (…) Kuchta Klára művei fantasztikus fizikai erővel bírnak, olyan lendülettel, ami megragadja és körülöleli a nézőt. Olyan hatást keltenek, mintha újraegyesülnénk valami elfelejtett és elvesztett elemi dologgal, mintha újrakapcsolódnánk egy teljes mértékben érzéki, ösztönös és intuitív világhoz, amit a mi technicizált és racionális társadalmunk termé ketlen talajnak hitt és parlagon hagyott.”*


* Tapisseries suisses. Artistes d’aujourd’hui/Schweizerische Tapisserien. Künstler von Heute/Swiss Tapestries. Artists of Today, Groupe de Cartonniers-Lissiers Romands, pro Helvetia, 1977. 44.

Hasonló alkotások

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról!