Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Célunk, missziónk

Célunk, missziónk

CÉLUNK

A magyar képzőművészetet a mindennapi élet szerves részévé akarjuk tenni. Hiszünk az erejében, hiszünk abban, hogy nemzetközi sikert fog elérni, s hogy képes jobbá tenni az egyén életét és a közösség együttműködését.

SZEMÉLYES ELKÖTELEZETTSÉGÜNK

Harminchárom év óta figyelem a magyar festészetet. Ahogy múlik az idő, egyre jobban érzem azt, hogy a magyar művészet nincs a maga helyén, nincs rangjához méltóan megbecsülve sem idehaza, sem külföldön. Amióta gyűjtök, amióta kereskedek, mindig is úgy tekintettem az elém kerülő tárgyakra, mint egy ismeretlen, elmondatlan nagy elbeszélés apró kis darabjaira, mintha egy nagy könyvből csak a szavakat, mondatokat, a rövid bekezdéseket ismerném, de magát az elbeszélést, az egész szöveget nem. Arra vágytam, hogy a történet a maga teljességében feltáruljon előttem, s hogy segítsem az útját, hogy ennek mindenki részesévé váljon. Nagyon sokszor éreztem az utóbbi évtizedek során, hogy nekem is aktívan tennem kell a magyar művészet hazai és külföldi megismertetéséért. Sokszor találkoztam olyan helyzetekkel, amikor úgy éreztem, hogy a bennem lévő lelkesedés nincs meg másokban. Sokakkal, művészettörténészekkel, a közgyűjteményekben vagy az államigazgatásban dolgozó kollégákkal beszélgetve rájöttem, hogy még ők sem azon a rangon kezelik, nem úgy tekintenek a magyar képzőművészetre, mint én. Szenvedélyesen éltem és élem meg, hogy mások nem látják azt, ami nekem evidencia: egy valódi kincset kell a rangjára emelnünk, amely sikerre van ítélve. Ez a tapasztalat döbbentett rá már közel két évtizede, hogy személyes feladatom és hivatásom van a magyar festészet értékeinek felfedezése és bemutatás terén. Ezt a célt is szolgálja a galéria, a már több, mint negyven aukció, ezért adtuk ki könyveinket, támogattuk a legtöbb hazai művészeti kiadvány megjelenését, hazai és külföldi kiállítások sorát, ennek érdekében született a bírálati iroda és ezért megyünk tovább az online kereskedelem vagy az új honlaphoz kapcsolódó magazin felé is. Úgy érzem, szükség van ezekre a fórumokra, a közönséghez vezető különböző utakra, hogy meg tudjuk mutatni mindazt, ami nemcsak bennünket szakmabelieket, hanem a nagyközönséget is izgalommal töltheti el. Imádjuk, amit csinálunk. Mind én, mind a kollégáim. Minden nap találkozunk olyan művekkel, amelyek megdöbbentenek és elkápráztatnak bennünket. Minden nap teszünk új felfedezéseket. Ezekért az élményekért éri meg dolgozni, ennek az öröme az, amit át szeretnék adni mindenkinek, aki kiállításainkat, honlapunkat meglátogatja, könyveinket a kezébe veszi. 

EGY ÚJ KÖZÖSSÉG FELÉ

Honlapunkat is ebben a szellemben alkottuk meg. A vizuális megjelenés korszerűsítése csupán az első lépés: folyamatosan bővítjük, építjük adatbázisainkat és képgyűjteményeinket, magazinunkban a magyar festészet rejtett értékeiről egyszerre tudományos és szórakoztató tanulmányok sorát tesszük közzé. Reményeink szerint új honlapunk egy folyamatosan bővülő közösség népszerű fórumává fog válni, ahol a művészet szeretete és értése, a tudás és tapasztalat megosztásának vágya kapcsolja össze a látogatókat. Invitáljuk honlapunk minden látogatóját, hogy vegyen részt ebben a munkában, keressen meg bennünket, küldjön nekünk levelet, hogy közösen írjuk újra, s tegyük teljessé a magyar festészet történetét.