Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Hogyan vásárolhat nálunk?

A galéria munkatársai mindig örömmel állnak rendelkezésére abban, hogy kedvére válogathasson az üzlet aktuális kínálatából és abban is igyekeznek segítséget nyújtani, hogy felkutassák és bekérjék az Ön által keresett alkotásokat.

Online azonnal megvásárolható alkotások

Honlapunk egyik új szolgáltatásaként a főoldalon megjelenő ablakban galériánk aktuális – online elérhető és lefoglalható kínálata jelenik meg. Reméljük, hogy ez az új, szinte adatbázis nagyságú kínálat meggyőzi Önöket arról, hogy érdemes végignézni az itt bemutatott tárgyakat. A honlapunkon kiválasztott műtárgyak megvásárlásról és ennek feltételeiről az ott megtalálható linkek alatt olvashat.

Általános Szerződési Feltételek

Eladó: a Kieselbach Galéria Kft (1055 Budapest, Szent István krt. 5., cg. 01-09-688492, adószám: 12483282-2-41)

1. A felek között interneten keresztül történő műtárgy megvásárlására irányuló szerződés jön létre.

2. Eladó köteles vevő megrendelésére 48 órán belül interneten a visszaigazolást megküldeni. Amennyiben a visszaigazolás 48 órán belül nem érkezik meg, úgy vevő az ajánlati kötöttségétől szabadul, a szerződést nem köteles megkötni.

3. Amennyiben Eladóhoz ugyanazon műtárgyra több ajánlat is érkezik, az Eladó a legkorábban beérkezett ajánlatot tevő részére küldi meg a visszaigazolást, és a szerződést vele köti meg. Amennyiben a szerződés nem jön létre, a többi ajánlatot tevőnek elsőbbséget biztosítva külön e-mailben hívja fel a figyelmet a műtárgy ismételt vételi lehetőségére.

4. Az ajánlat és a visszaigazolás írásbeli szerződésnek minősül az általános szerződési feltételek alapján. A szerződés létrejöttének feltétele, hogy a vételár kifizetése megtörténjen. Egységes szerkezetbe foglalt szerződés nem készül a felek között. Eladó a szerződéseket nem iktatja. Amennyiben vevő igényli, ajánlata elküldésekor külön jelezheti, hogy egységes szerkezetbe foglalt szerződést kér. Az írásbeli szerződést a vevő a megvásárolt műtárggyal együtt veheti át.

5. A vevő a vételárat az interneten keresztül átutalással, vagy az átvételkor készpénzben fizeti meg.

6. A műtárgy átvételére kizárólag az Eladó 1055 Budapest, Szent István krt. 5. szám alatti galériájában kerülhet sor.

7. Vevő köteles a visszaigazolás átvételétől számítottan 8 napon belül a Galériában a műtárgyat (kifizetni és) átvenni. Amennyiben ezen időn belül ez nem következik be,  úgy a visszaigazolást követő 15. napot követően a Galéria jogosult a szerződéstől egyoldalúan elállni, a műtárgyat más részére értékesíteni, és köteles a már átvett vételárat a banki költségek levonása után vevő részére visszautalni.

8. Vevő jogosult a műtárgyat 3 napon belül az Eladónak visszavinni, és a szerződéstől elállni. Eladó köteles a vételárat visszafizetni.

9. Eladó szavatol a műtárgyak interneten közzétett valamennyi tulajdonsága meglétéért, az ott közzétett fizikai állapotáért.

10. A felek közötti adásvételi szerződésre a magyar jogszabályok, a Ptk adásvételre vonatkozó rendelkezései, illetőleg az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadóak.

Aukciók szervezése

Galériánk évente több árverést rendez, lehetőséget kínálva arra, hogy aukciós keretek között vásárolhasson. Az aukció vásárlási feltételeiről az árverési kiállításra megjelenő katalógusból tájékozódhat.

A Kieselbach Galéria 17 éve a magyarországi aukciós piac meghatározó szereplője. A mi árverésünkön született meg a magyar műkereskedelem történetének legmagasabb leütési ára, Csontváry Kosztka Tivadar festménye 230 millió forintos áron kelt el. Az eddig kalapácsa alá került több mint 12 000 tétel a magyar festészet jelentős életműveinek teljes keresztmetszetét mutatta.

Private Sale

A  2008 szeptemberben kezdődő gazdasági válság hatására, a műkereskedelem világa teljesen átalakult. A piac hagyományos felosztásának, vagyis az aukciós és a galériás világ teljesen más szabályok alapján való működésének vége. Az a folyamat, melynek keretében a Christie’s és a Sotheby’s, a világ legnagyobb aukciósházai az árverések rendezése mellett klasszikus galériás tevékenységeket vettek fel a palettájukra. A Kieselbach Galéria 2009-től rendez kínálatának legjobb, legértékesebb képeiből eladásos kiállítást, melyeken múzeumi rangú képeket értékesítettünk minőségüknek megfelelő áron.

Brokering

Különlegesen nagy értékű festményeket ügyfeleink részére jutalék mellett közvetítünk egyedi megállapodás alapján. Kapcsolatban állunk a jelentős magán- és intézményi gyűjtőkkel, befektetőkkel. Ezen szolgáltatásunk alapja az igények, a gyűjtési kör pontos feltérképezése.