Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

A valóság szerelmese - Czene Béla festészete

Szerkesztette: Molnos Péter

ISBN: 978-963-603-094-0

Kiadó:  Móra Könyvkiadó Zrt.- Kieselbach Galéria

Kiadás: Budapest

16 990 Ft

43 EUR

Figyelem! A jelzett valuta árak kizárólag információs céllal szerepelnek a listában.
Az elszámolás alapja minden esetben a vételár kiegyenlítése napján érvényes valutaárfolyam.

A kötet szerzője a többek között Csontváry Kosztka Tivadar, Derkovits Gyula, Aba-Novák Vilmos és gróf Batthyány Gyula monográfiáját is elkészítő Molnos Péter. A Fákó Árpád által tervezett reprezentatív album 464 oldalon, több mint 400 műalkotás reprodukciójával, tudományos igénnyel, de a nagyközönség számára is fogyasztható nyelvezettel mutatja be Czene Béla méltatlanul háttérbe szorított, de újra felfedezett életművét.

Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója csaknem egy évtizede Czene Béla legelkötelezettebb gyűjtője, művészetének szinte megszállott rajongója. Ezért vállalkozott a most bemutatott  kötet megjelentetésére és egy  átfogó életműkiállítás megszervezésére.

A kötet ünnepélyes bemutatóját követően nyílik meg A valóság szerelmese című kiállítás a Móra Kiadó szervezésében, amelynek a Kieselbach Galéria ad otthont. A 2022. június 7-től egy hónapon át látogatható tárlat nemcsak a Czene-rajongóknak, de a korszak iránt érdeklődőknek is izgalmas csemegének ígérkezik. A több mint 100 műalkotást felvonultató kiállításon kerül leleplezésre egy közel nyolc évtizeden át rejtőzködő, monumentális Czene-festmény, amely közvetlenül a tiszttást végző restaurátortól érkezik a Kieselbach Glériába. Az 1939-ben Rómában festett kompozíció utoljára 1942-ben került a nagyközönség elé.  

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról!

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!