Please choose!

 

Paintings

 

Photography

Modern Magyar Festészet 1919-1964

edited by: Kieselbach Tamás

ISBN: 963 212 437 5

Publisher:  Kieselbach Tamás

Publication: Budapest

A modern magyar festészet remekműveit bemutató hatalmas összefoglaló munka második kötetét tartja kezében az olvasó. Az első rész 2004-ben elnyerte a Szép Magyar Könyv-díjat. A Modern Magyar Festészet 1919-1964 a hazai piktúra egyik legizgalmasabb, leggazdagabb korszakát mutatja be sajátos szerkesztésben, világviszonylatban páratlanul gazdag képanyaggal. Kieselbach Tamás, a könyv szerkesztője, neves műgyűjtő, műkereskedő és művészettörténész a több mint 1500 kiváló minőségű, színes reprodukciót 70 múzeum, s közel 180 jelentős magángyűjtemény áttanulmányozása után válogatta ki. A kötetben látható alkotások nagy része most először kerül a közönség elé, így publikálásuk a felfedezés erejével hat minden művészetkedvelőre.

A több mint öt éves előkészítő munka eredményeként létrejött összefoglalás - a 2003-ban megjelent első résszel együtt - a Modern Magyar Festészet történetének teljes áttekintését adja. A nagy rálátásról és finom arányérzékről tanúskodó válogatás révén a könyv minden bizonnyal évtizedekig meghatározza majd a témáról való gondolkodást. Kieselbach Tamás a képanyag egyéni szemléletű kezelésével a művészet bemutatásának egy új módját is körvonalazza: A festmények elrendezésével történeti összefüggésekre, kapcsolatokra és hatásokra világít rá, s ezáltal a reprodukciók puszta illusztrációból az információ közlésének legfontosabb eszközévé lépnek elő. A kötet elején neves művészettörténészek tanulmányai segítik a tájékozódást, bemutatva az egyes irányzatokat, iskolákat és mozgalmakat, felvázolva a legjelentősebb festőegyéniségek kiemelkedő munkásságát.

Az angol nyelven is megjelenő kötetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy a magyar kultúra más területeihez - a filmhez, fotóhoz, zenéhez és irodalomhoz - hasonlóan végre a festészet is kivívja megérdemelt rangját a világban.

We are looking for high quality works of the selected artists for immediate purchase.

Details

Newsletter

Subscribe to our newsletter to stay informed about upcoming auctions, exhibitions, and newly arrived works of art.

Step-by-step

We are making Hungarian painting world famous!