Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Modern Magyar Festészet 1919-1964

Szerkesztette: Kieselbach Tamás

ISBN: 963 212 437 5

Kiadó:  Kieselbach Tamás

Kiadás: Budapest

A modern magyar festészet remekműveit bemutató hatalmas összefoglaló munka második kötetét tartja kezében az olvasó. Az első rész 2004-ben elnyerte a Szép Magyar Könyv-díjat. A Modern Magyar Festészet 1919-1964 a hazai piktúra egyik legizgalmasabb, leggazdagabb korszakát mutatja be sajátos szerkesztésben, világviszonylatban páratlanul gazdag képanyaggal. Kieselbach Tamás, a könyv szerkesztője, neves műgyűjtő, műkereskedő és művészettörténész a több mint 1500 kiváló minőségű, színes reprodukciót 70 múzeum, s közel 180 jelentős magángyűjtemény áttanulmányozása után válogatta ki. A kötetben látható alkotások nagy része most először kerül a közönség elé, így publikálásuk a felfedezés erejével hat minden művészetkedvelőre.

A több mint öt éves előkészítő munka eredményeként létrejött összefoglalás - a 2003-ban megjelent első résszel együtt - a Modern Magyar Festészet történetének teljes áttekintését adja. A nagy rálátásról és finom arányérzékről tanúskodó válogatás révén a könyv minden bizonnyal évtizedekig meghatározza majd a témáról való gondolkodást. Kieselbach Tamás a képanyag egyéni szemléletű kezelésével a művészet bemutatásának egy új módját is körvonalazza: A festmények elrendezésével történeti összefüggésekre, kapcsolatokra és hatásokra világít rá, s ezáltal a reprodukciók puszta illusztrációból az információ közlésének legfontosabb eszközévé lépnek elő. A kötet elején neves művészettörténészek tanulmányai segítik a tájékozódást, bemutatva az egyes irányzatokat, iskolákat és mozgalmakat, felvázolva a legjelentősebb festőegyéniségek kiemelkedő munkásságát.

Az angol nyelven is megjelenő kötetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy a magyar kultúra más területeihez - a filmhez, fotóhoz, zenéhez és irodalomhoz - hasonlóan végre a festészet is kivívja megérdemelt rangját a világban.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról!

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!