Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Stefán Henrik Máriakéménd, 1896 - 1971, Amersee

A budapesti Képzőművészeti Főiskola rajztanári oklevelének megszerzése után, 1921 áprilisában Molnár Farkassal és Johan Hugóval Olaszországba utazott tanulmányútra, majd együtt jelentkeztek a Bauhausba. 1922-ben részt vett a Weimarban működő holland konstruktivista, Theo van Doesburg De Stijl-kurzusain, illetve a Bauhaus kőszobrász-műhelyében dolgozott. 1922-ben hazatért Magyarországra, Törökbálinton telepedett le. 1925 és 1928 között újra a Bauhausban tanult. 1929 után visszatért Pécsre, nevét ekkor Stefánról Szellére magyarosította. 1945 után családjával Németországba költözött. Irodalom: BAJKAY Éva: Expresszívek a Pécsi Művészkörből, Jelenkor, 1997/9, 835-847.

Önnek is van Stefán Henrik képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Kapcsolódó könyvek

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról