Please choose!

 

Paintings

 

Photography

A valóság szerelmese - Czene Béla festészete

edited by: Molnos Péter

ISBN: 978-963-603-094-0

Publisher:  Móra Könyvkiadó Zrt.- Kieselbach Galéria

Publication: Budapest

16 990 Ft

43 EUR

Buy

Attention! The values indicated in other currencies than HUF are for infomational purposes only. The basis of the exchange rate is always the one valid on the date of payment.

A kötet szerzője a többek között Csontváry Kosztka Tivadar, Derkovits Gyula, Aba-Novák Vilmos és gróf Batthyány Gyula monográfiáját is elkészítő Molnos Péter. A Fákó Árpád által tervezett reprezentatív album 464 oldalon, több mint 400 műalkotás reprodukciójával, tudományos igénnyel, de a nagyközönség számára is fogyasztható nyelvezettel mutatja be Czene Béla méltatlanul háttérbe szorított, de újra felfedezett életművét.

Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója csaknem egy évtizede Czene Béla legelkötelezettebb gyűjtője, művészetének szinte megszállott rajongója. Ezért vállalkozott a most bemutatott  kötet megjelentetésére és egy  átfogó életműkiállítás megszervezésére.

A kötet ünnepélyes bemutatóját követően nyílik meg A valóság szerelmese című kiállítás a Móra Kiadó szervezésében, amelynek a Kieselbach Galéria ad otthont. A 2022. június 7-től egy hónapon át látogatható tárlat nemcsak a Czene-rajongóknak, de a korszak iránt érdeklődőknek is izgalmas csemegének ígérkezik. A több mint 100 műalkotást felvonultató kiállításon kerül leleplezésre egy közel nyolc évtizeden át rejtőzködő, monumentális Czene-festmény, amely közvetlenül a tiszttást végző restaurátortól érkezik a Kieselbach Glériába. Az 1939-ben Rómában festett kompozíció utoljára 1942-ben került a nagyközönség elé.  

We are looking for high quality works of the selected artists for immediate purchase.

Details

Newsletter

Subscribe to our newsletter to stay informed about upcoming auctions, exhibitions, and newly arrived works of art.

Step-by-step

We are making Hungarian painting world famous!