Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Z. Gács György Budapest, 1914 - 1978, Budapest

Zartler György

Festő, grafikus, szobrász, üvegművész. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Szőnyi István és Benkhard Ágost tanítványa volt. 1956-ban és 1970-ben Munkácsy-díjjal, 1974-ben Érdemes Művészi címmel jutalmazták. A Munka Érdemrend Arany Fokozatának tulajdonosa. 1945-50 között a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola tanára volt, 1950-52 között az intézmény igazgatójaként működött. 1953-78 között az Iparművészeit Főiskolán tanított, 1953-65 között a díszítőfestő tanszék vezetője, 1965-ben az üvegszak alapítója, 1965-78 között pedig a Szilikátipari Tanszék vezetője. 1962-től a Képzőművészeti Főiskolán is tanított. Évekig a szentendrei művésztelepen dolgozott. 1945-től vett részt kiállításokon. A többi közt a Magyar Nemzeti Galéria őrzi alkotásait.

Önnek is van Z. Gács György képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról