Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Szilágyi Jolán Székelyudvarhely, 1895 - 1971, Budapest

Szamuely Tiborné

Szilágyi Jolán

Festő, grafikus. Két évet végzett az Iparművészeti Főiskola textil szakán, majd Kernstok Károly és Rippl Rónai József szabadiskolájában folytatta tanulmányait. 1917-18-ban Nagybányán dolgozott. 1918-ban alapította meg a grafikusművészek szakszervezetét Bíró Mihállyal együtt. 1919-ben ment férjhez Szamuely Tiborhoz. A tanácsköztársaság alatt részt vett a nyergesújfalusi szabadiskola munkájában, melyet Kernstok Károly vezetett. A bukás után elhagyta az országot. Bécs, Olaszország, Berlin és Weimar után a Szovjetunióban dolgozott, csak 1946-ban jött vissza. A forradalom előtt a Nemzeti Szalonban állította portréit, tájképeket és életképeket. Hazatérte után, 1950-től állít ki itthon és külföldön egyaránt. Politikus hangvételű karikatúra-albuma 1959-ben jelent meg. A Magyar Nemzeti Galéria 1969-ben kiállítást rendezett életművéből. Munkásságát Munkácsy-díjjal és a Munka Érdemrend Arany Fokozatával jutalmazták.

Önnek is van Szilágyi Jolán képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról