Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Makarius Sameer

Makarius Sameer

egyiptomi származású művész; az 1940-es években Magyarországon az Európai Iskola tagjainak alkotásaiból állított össze kisebb kollekciót, amely később beolvadt az Egyesült Államokban élő Müller Miklós gyűjteményébe, 2007 óta pedig a Fővárosi Képtárban van.

Ébli 2006, 247-248. o.
Ébli 2008, 32., 411. o.

Várkonyi György (szerk.): Elveszett lapok a XX. századi magyar művészet történetéből. A Makarius-Müller gyűjtemény. Múzeum Galéria, Pécs, 2003

  • Periodika:

Népszabadság 2002. november 8., 31. o.
Napi Gazdaság 2003. december 19., 12. o.
Új Művészet 2003/1, 37. o.

A szócikk Takács Gábor: Műgyűjtők Magyarországon a 18. század végétől a 21. század elejéig című, a Kieselbach Galéria kiadásában 2012-ben megjelent bibliográfiai lexikonán alapulnak. Az adatokat a szerző gyűjtötte, a szöveg tartalmáért ő felelős. Kérjük, hogy az esetleges hibákat illetve hiányosságokat jelezze a gallery@kieselbach.hu címen. Az adatokat a beérkező információk illetve az új kutatási eredmények tükrében folyamatosan javítjuk, frissítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!