Please choose!

 

Paintings

 

Photography

Gorka Géza életműve Chovanecz Balázs gyűjteményében

edited by: Szabó Lilla és Rieder Gábor

ISBN: 978-615-00-7693-5

Publisher:  Kieselbach Galéria - Antikvárium.hu

Publication: Budapest, 2020

19 900 Ft

50 EUR

Buy

Attention! The values indicated in other currencies than HUF are for infomational purposes only. The basis of the exchange rate is always the one valid on the date of payment.

A könyv Gorka Gézának (1894–1971), a 20. századi magyar iparművészet egyik legnagyobb virtuózának páratlanul sokszínű életművét tárja az olvasó elé. Gorka hosszú pályafutása alatt készített art deco és népies kerámiákat, habán-ihletésű és modern darabokat, korongolt edényeket és formába préselt plasztikákat, asztali dizájntárgyakat és nagy léptékű kültéri alkotásokat. Karrierjét – a történelem viharai ellenére – rangos szakmai díjak és kereskedelmi sikerek kísérték itthon és a nagyvilágban. Több keramikus manufaktúrát alapított, de saját nógrádverőcei műhelyében is örökké lobogott az égető kemence lángja. Kezei közül sorra kerültek ki a különleges és egyedi mázú kerámiák. Verőcei háza ma emlékmúzeum, de örökségét egy teljes keramikus dinasztia vitte tovább; ma a magyar art deco és a „retró” kerámiaművészet ikonjaként tiszteljük. Chovanecz Balázs műgyűjtő lehetetlent nem ismerve másfél évtized alatt hozta létre minden korábbinál teljesebb és nagyobb Gorka Géza gyűjteményét. Az ő kollekcióját bemutató kötet – Szabó Lilla művészettörténész kutatómunkája révén – a sokszínű Gorka teljes életművét feldolgozza több mint ezer kerámián keresztül.

         A Kieselbach Galéria gondozásában megjelent, páratlan gazdagságú kötet az eddig megszületett legnagyobb magyar iparművészeti album. Méltó tisztelgés Gorka zseniális művészete előtt.

 

We are looking for high quality works of the selected artists for immediate purchase.

Details

Newsletter

Subscribe to our newsletter to stay informed about upcoming auctions, exhibitions, and newly arrived works of art.

Step-by-step

We are making Hungarian painting world famous!