Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Plesnivy Károly Zsigárd, 1930 - 1984, Budapest

Plesnivy Károly
Festő. Tanulmányait a budapesti Iparművészeti Főiskolán végezte. Mestere Schubert Ernő volt. 1960-tól az Iparművészeti Főiskola docenseként tevékenykedett, a gobelin- és szőnyegtervező szakcsoport vezetője volt. 1980-tól a Textil Tanszék vezetőjeként dolgozott. Elsősorban iparművészettel foglalkozott (gobelin, bútorszövet, szőnyeg). 1954 óta minden jelentősebb iparművészeti rendezvényen részt vesz. Olajképeit, akvarelljeit, grafikáit az 1960-as évektől mutatta be kiállításokon. Egyéni kiállítása 1958-ban a Csók Galériában, 1961-ben Szófiában, 1973-ban Veszprémben, 1975-ben Szombathelyen volt. 1961-ben Munkácsy-díjat, 1980-ban Érdemes Művész kitüntetést kapott. Munkái a Magyar Nemzeti Galériában, az Iparművészeti Múzeumban, a Fővárosi Képtárban és a Közlekedési Múzeumban láthatók.

Önnek is van Plesnivy Károly képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról