Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Mengyán András Békéscsaba, 1945

Mengyán András
Festő, grafikus, tervező. A budapesti Iparművészeti Főiskolán tanult. 1968-ban diplomázott. Az Iparművészeti Főiskola tanára 1969-1990 között, valamint a főiskola alapképzési intézetének igazgatója. 1990-től a bergeni Iparművészeti Főiskola professzora. Budapesten és Bergenben él. Tagja a Norvég Képzőművészek Szövetségének. Több hazai és külföldi művésztelepen dolgozott, így a zsennyei, a keszthelyi, a békéscsabai művésztelepen, valamint Grazban. Hazai egyéni kiállításokon rendszeresen bemutatta munkáit. Többször kiállított a Műcsarnokban (1985-1986, 1995). Bergenben 1992-ben volt önálló kiállítása. Csoportos tárlatokon szerepelt számos európai városban és Tokióban. Részt vett a Magyar Nemzeti Galéria (1989) és a Műcsarnok (1997) kollektív tárlatán. Több nemzetközi díjat és ösztöndíjat kapott. Hazai közgyűjteményben egyebek mellett a budapesti Iparművészeti Múzeumban, Miskolcon, a Herman Ottó Múzeumban, Pécsett, a Janus Pannonius Múzeumban és Székesfehérváron, a Szent István Király Múzeumban találhatók művei.

Önnek is van Mengyán András képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról