Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

SIKERREL ZÁRULT AZ ELSŐ KIESELBACH AUKCIÓ AZ ÚJ, BECSÜLT ÁRAS RENDSZERBEN

SIKERREL ZÁRULT AZ ELSŐ KIESELBACH AUKCIÓ AZ ÚJ, BECSÜLT ÁRAS RENDSZERBEN

SIKERREL ZÁRULT AZ ELSŐ KIESELBACH AUKCIÓ AZ ÚJ, BECSÜLT ÁRAS RENDSZERBEN

Minden tétel elkelt a Bátor Tábor kortárs, jótékonysági aukcióján.

Elsősorban a jótékonyságról szólnak, mégis fokozatosan a hazai műkereskedelmi élet kitüntetett eseményévé váltak a Bátor Tábor kortárs képzőművészeti aukciói. Az árverésre bekerülni egy művész számára rangot és elismerést, vásárolni a licitáló számára garanciát jelent.

A jelenség, hogy jótékonysági árverés ilyen tekintélyre tehet szert, új keletű nálunk. Mindez elsősorban az aukció résztvevőinek - a különlegesen nagyvonalú, művészetbarát közönségnek és a különleges műveiket felajánló művészeknek - nemes szándékaival magyarázható. A siker kulcsa nem másodsorban abban keresendő, hogy a Bátor Tábor kortársárveréseinek szervezői értékért valós értéket adnak.

Kizárólag a mai magyar művészet progresszív, vezető alkotóitól válogatnak műtárgyakat, a lehető legszélesebbre tágítva a perspektívát a különböző generációk között. Megfontolt és körültekintő választásaik alapja korántsem valamiféle szubjektív értékítélet. Az árveréseken szereplő művészeknek a jövőre nézve biztos műkereskedelmi pozícióját a mögöttük álló, egyre erősebb budapesti galériák szavatolják.

Az aukciós anyag csaknem egésze a legprofesszionálisabb hazai kortársgalériák közreműködésével állt össze, így a kevésbé műértő licitálók sem tévedhetnek.