Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

MODERN MAGYAR FESTÉSZET 1892-1919

MODERN MAGYAR FESTÉSZET 1892-1919

MODERN MAGYAR FESTÉSZET 1892-1919

Ez a könyv végre teljességében, kompromisszumok nélkül, kiváló minőségű és páratlanul bőséges fotóanyaggal mutatja be a modern magyar festészet közel száz esztendejét.

A kétkötetes mű első része 1892-től 1919-ig kalauzolja el olvasóit. Kieselbach Tamás műkereskedő, gyűjtő és művészettörténész, a könyv szerkesztője és kiadója minden bizonnyal soha vissza nem térő alkalmat ragadott meg, mikor munkatársaival e nagy, összefoglaló munka létrehozásába belekezdett.

A magyar magángyűjtemények jelentős része ugyanis - ellentétben a világ nyugati felével -, az elmúlt másfél évtized nagy társadalmi átalakulásának következtében folyamatos mozgásban és fejlődésben van, így legtöbbje jól ismert a neves műkereskedő és műgyűjtő számára. Ennek eredményeként soha nem látott bőségű forrásból, 61 múzeum, 146 jelentős magángyűjtemény műtárgyállományából, valamint az elmúlt egy-másfél évtized műkereskedelmi forgalmából, összesen mintegy 60-70 ezer műalkotásából válogathatta ki Kieselbach Tamás az egyes kötetekbe kerülő közel ezer-ezer festményt. Ily módon nem csupán számos, még reprodukálatlan, "rejtőzködő" remekmű kerül most először bemutatásra, de a képek újszerű - széles rálátásról és független értékítéletről tanúskodó - szerkesztése révén eddig ismeretlen műtörténeti összefüggésekre is fény derül. A bemutatott műalkotások mélyebb megértését, az egyes művészek és irányzatok alaposabb megismerését a legjelesebb magyar művészettörténészek által írt tanulmányok segítik elő.

Az invenciózus válogatás, a kiváló reprodukciók, a magas színvonalú tervezői és nyomdai munka láttán minden túlzás nélkül kijelenthetjük: e könyv lapjain a modern magyar festészet történetének legszebb, legizgalmasabb olvasata bontakozik ki.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról