Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

A KIESELBACH GALÉRA AZ ANTIK ENTERIŐRÖN 2005

A KIESELBACH GALÉRA AZ ANTIK ENTERIŐRÖN 2005

A KIESELBACH GALÉRA AZ ANTIK ENTERIŐRÖN 2005

A Kieselbach Galéria az Antik Enteriőr 2005. kiállításon reprezentatív válogatást mutat be a Radnai-gyűjtemény legszebb alkotásaiból. Kieselbach Tamás felkérésére Szőnyi Zsuzsa, Szőnyi István festőművész leánya megnyitja a Radnai-gyűjtemény legszebb képeit bemutató kiállítást.

A kiállított képek egy jelentős részén maga Szőnyi Zsuzsa látható, akit édesapja előszeretettel örökített meg festményein. A festőművész ma külföldön élő leánya több évtized elteltével látja viszont e képeket, a róla és édesanyjáról készített műalkotásokat.

A legszebb Szőnyi-képeket felvonultató tárlat sajtóbemutatóján foghatjuk először kézbe azt a kötetet, mely a páratlan gazdagságú Radnai-gyűjteményt mutatja be. A nagy sikerű, két kötetes Modern magyar festészet című könyv alkotói ezt a korszakos jelentőségű, mindeddig csupán a kiválasztott kevesek előtt feltáruló, titkos műgyűjteményt mutatják be. Korabeli dokumentumfotókkal, több mint 400 színes reprodukcióval, tudományos igényű tanulmányokkal idézik meg a magyar festészet legfontosabb korszakát és Radnai Béla történetét.

A Kieselbach Tamás által kiadott és Kolozsváry Marianna szerkesztésében megjelenő könyv új korszakot nyit a magángyűjtemények bemutatásának történetében, a művek reprodukálásán és a kollekció tudományos elemzésén túl azt a hangulatot, mert azt az élményt is közvetíti az olvasóknak, melyet a gyűjtemény egykori látogatói átéltek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról