Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

A JELEN ÉS A KÖZELMÚLT A KIESELBACH GALÉRIA ÉLETÉBEN

A JELEN ÉS A KÖZELMÚLT A KIESELBACH GALÉRIA ÉLETÉBEN

A JELEN ÉS A KÖZELMÚLT A KIESELBACH GALÉRIA ÉLETÉBEN

Megkezdődött a Kieselbach Galéria teljes külső és belső átalakításának leglátványosabb része, melynek eredményeként a közeljövőben teljesen megújult látvány fogadja majd a látogatókat. A munkálatok ideje közben zavartalanul folyik a galériás tevékenység, a festmények vétele és eladása, valamint a Kieselbach Galéria tudományos, kiállítási és könyvkiadói programja. A Kieselbach Galéria újabb vállalkozása: az eltűnt magyar festmények feltérképezése és összegyűjtése.

A Kieselbach Galéria 2008 óta egy konzekvens stratégia mentén alakítja munkatervét. Ennek központi eleme, hogy kizárólag a legmagasabb minőségre koncentrálva állítjuk össze galériánk kínálatát. A napokban ért véget A szezon legjobb képei című, eladással egybekötött kiállítás, melynek muzeális főművei páratlan sűrűségben vonultatták fel a magyar festészet kivételes értékeit. A tárlatról tudományos igénnyel szerkesztett, reprezentatív katalógus készült.

Az elmúlt két évben tovább fokoztuk könyvkiadói tevékenységünket. 2009 és 2010 folyamán a következő köteteket jelentettük meg:
- Balázs János monográfia
- Csontváry monográfia
- Erdély népi kerámiaművészete
- A szezon legjobb képei I. (2009)
- Holics, Tata és Buda kerámiaművészete
- Tamás könyve
- A szezon legjobb képei II. (2010)

Legfrissebb vállalkozásunk eredményeként a közeljövőben kerül a közönség elé a valaha volt leggazdagabb, legalaposabb tudományos apparátussal készült magángyűjtői kötet, mely közel 350 oldalon mutatja be a 20. század egyik kiemelkedő jelentőségű magyar magánkollekcióját, Bedő Rudolf gyűjteményét.

A Kieselbach Galéria újabb vállalkozása: az eltűnt magyar festmények feltérképezése és összegyűjtése

A Kieselbach Galéria nem csupán a Nyolcak csoport tagjainak lappangó műveit kívánja a közönség elé tárni. A Wanted kiállítás alkalmából egy hosszú, több lépcsőből álló programot indítunk a magyar festészet elveszett, rejtett értékeinek felkutatására. E vállalkozás első lépéseként száz lappangó, csupán korabeli fényképről ismert festmény reprodukcióját közöljük honlapunkon, a www.kieselbach.hu-n, s várjuk mindazok jelentkezését, akik információval szolgálhatnak a művek lelőhelyéről.

MEG AKARJUK TALÁLNI
a műveket. Az elkövetkező hónapok folyamán, minden héten újabb 100 és 100 eltűnt műalkotást teszünk közé. Reményeink szerint ez az újabb vállalkozásunk hozzájárul ahhoz, hogy teljesebb képet kapjunk a magyar festészet értékeiről és segíti a lappangó képek felbukkanását és közönség elé kerülését.

Az elveszett magyar festményekről készített filmünket itt megtekintheti.