Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Tikos Albert Debrecen, 1815 - 1845, Bécs

Tikos Albert
Festő. Bécsben tanult festeni, 1830 körül Friedrich von Amerlingnél, aki nemcsak mestere, de barátja is volt. 1840-ben Pestre jött, majd 1841-ben tanulmányútra ment Rómába, ahol képeivel nagy sikert aratott. Hazatérve portrékat, női alakokat, tájképeket festett biedermeier stílusban. Egy ideig a Pesti Műegylet kiállításait rendezte, amivel sokat tett a hazai képzőművészetért. Több kiállítása volt Pesten és Bécsben is, ahol 1844-től újra dolgozott. Feljegyezték róla, hogy a fiatal Zichy Mihály nála látott először festőműtermet. Az eperjesi görög katolikus templom részére ikonfestő munkát is végzett. Művei közül több megtalálható a Magyar Nemzeti Galériában.

Önnek is van Tikos Albert képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról