Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Szalay Pál, Z. Léva, 1891 - 1975, Szentendre

Szalay Pál, Z.
Festő. A Mintarajziskolában és a Rajztanárképzőben folytatta tanulmányait 1912-1916-ig, majd Nagybányán is képezte magát. Tanárai Benczúr Gyula, Szinyei Merse Pál, Révész Imre és Glatz Oszkár voltak. Egy évig ösztöndíjas volt Rómában, ahol Lodivico Fennotti volt a mestere, és részt vett a Farnese-palota restaurálásában. Több tanulmányutat tett Németországban, Angliában és Franciaországban, ezekben az országokban kiállításai is voltak. Első kiállítása 1941-ben, a Nemzeti Szalonban volt, melyet még több követett itthon (Ernst Múzeum) és külföldön. 1965-ig Nyíregyházán élt és tanított, majd 1975-ben negyven képét a városnak adományozta, amikor Szentendrére költözött. Munkásságát számos díjjal jutalmazták itthon (Munka Érdemrend Ezüst Fokozata) és külföldön is. Képei a Nemzeti Múzeumban és Nyíregyházán találhatóak.

Önnek is van Szalay Pál, Z. képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról