Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Schmal Károly Székesfehérvár, 1942

Schmall Károly, Schmal Károly József

Schmal Károly

Festő, grafikus. A Képzőművészeti Főiskolán végzett 1966-ban, tanárai Reményi Gyula, Basilides Sándor, Kmetty János, Barcsay Jenő, Hincz Gyula és Kádár György voltak Az első években csak festészetet tanult, de egyre inkább az alkalmazott grafika kezdte érdekelni. Plakátokat, katalógusokat tervezett, ahol a fotós megoldásokat helyezte előnybe. A fotótechnika mellett azonban ha-gyományos grafikai eszközöket is használ. Számos kiállításon vett részt a Műcsarnokban, az Ernst Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában. Munkásságáért Kiváló Művész, Érdemes Művész kitüntetést és Munkácsy-díjat kapott. 2000-ben elnyerte a MAOE alkotói nagydíját.

Önnek is van Schmal Károly képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról