Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Medveczkyné Luták Edit Munkács, 1932

Medveczkyné Luták Edit
Festő, grafikus. Ungváron, az Iparművészeti Szakközépiskolában tanult 1947-1952 között. Mesterei: Boksay József, Erdélyi Béla, Koczka András. A lembergi Iparművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait 1952-1958 között. Mesterei: Manajló Fedor, Monasztirszkij Vitold. Jelenleg Budapesten él. Táblakép-festészettel foglalkozik. Pályája kezdetén népi együttesek számára ruhaterveket, emellett gobelineket és könyvillusztrációkat készített. Egyéni kiállítása volt az Ukrán Képzőművészeti Múzeumban (Lemberg 1982), a Képző- és Iparművészeti Szövetség Képtárában (Csernyivci 1987), az Ukrán Képző- és Iparművészeti Szövetség Képtárában (Kijev, 1987). Csoportos tárlatokon is bemutatta munkáit Ukrajnában és Magyarországon. 1985-ben elnyerte az Ukrajna Érdemes Művésze kitüntetést. Közgyűjteményben egyebek mellett Ungváron, a Kárpátaljai Képzőművészeti Múzeumban, valamint Kijevben, az Odesszai Képzőművészeti Múzeumban és az Ukrán Nemzeti Képzőművészeti Múzeumban találhatók művei.

Önnek is van Medveczkyné Luták Edit képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról