Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Kozina Sándor Felsőság, 1808 - 1873, Felsőpulya

felsőpulyai

Kozina Sándor

Festő. Művészeti tanulmányait Pesten, Pesky József irányításával kezdte, majd 1826-tól a bécsi Képzőművészeti Akadémián tanult. Mestere: id. Peter Krafft. 1829-1934 között ösztöndíjjal Olaszországban, főként Rómában dolgozott. 1835-ben Budán élt. Pesten telepedett le végül, és itt legtöbbnyire arcképfestéssel foglalkozott. A Felvidéken és Nagyváradon is dolgozott, mint arcképfestő. Később Oroszországba ment. Odesszában és Szentpéterváron
festett 1841-1844 között. Hazatérve Felsőpulyán dolgozott, 1844-1849 között. Többfelé utazott. Párizsban járt, majd 1851-ben Londonban. Később az USA-ban és Mexikóban is dolgozott. 1857-ben tért végleg haza. Főként akvarell arcképei és miniatűrjei ismertek. Itthon és külföldön egyaránt sikeres arcképfestőnek számított. Hazai közgyűjteményben egyebek mellett a Magyar Nemzeti Galériában találhatók alkotásai.

Önnek is van Kozina Sándor képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról