Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Kazár László Máramarossziget, 1913 - 1998, Bukarest

Vasile Kazar

Grafikus. Máramarosszigeten született jómódú, zsidó származású polgári családban. Nagybányán, Budapesten, majd Párizsban a Grand-Chaumiére iskolában tanult. Szabadiskolákban képezte magát. Illusztrátorként debütált az erdélyi képzőművészetben. Rajzain jellemzően erdélyi témákat dolgozott fel.Kolozsváron, Nagyváradon, Párizsban állított ki 1944-es deportálásáig. A háború után múzeumőrként dolgozott a román fővárosban, 1950-1976 között volt ugyanott a Képzőművészeti Főiskola tanára. 1998. március 21-én hunyt el Bukarestben. Grafikusként és metszőművészként alkotott maradandót, folyóirat- és brosúraillusztráció többnyire a kommunista propagandát szolgálták.

Önnek is van Kazár László képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról