Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Hollán Sándor Budapest, 1933

Hollan, Alexandre

Hollán Sándor

Festő, grafikus. 1955-ben díszletfestő mesteri oklevelet szerzett, és az egri színház műtermében kezdett dolgozni. 1956-ban elhagyta Magyarországot, és azóta Franciaországban él. A párizsi École Nationale Supérieure des Beaux-Arts festőműhelyében Chapelain-Midy-nél tanult, majd ezt követően az École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs grafikai szakán szerzett diplomát. 1952 és 1956 között grafikákból és illusztrációkból élt, kiállításokon nem vett részt. Az 1980-as években vándorló élete lezárult,
ekkortól csendéleteket is fest. 1976-tól Münchenben, 1983-tól Párizsban állít ki, szerepelt Genfben, Hannoverben. 1993-ban a Vasarely Múzeumban volt egyéni tárlata. 2000-ben Párizsban és Nizzában állított ki. Műveit őrzi a Centre National d'Art et de la Culture, a Pompidou Központ és a Bibliothčque Nationale Párizsban, valamint több francia gyűjtemény, a hannoveri Sprengel Múzeum és a müncheni Bayerische Staatsbibliothek. Munkáit jegyzetekkel kíséri, azokban elemzi a látás, szemlélődés különböző lehetőségeit. Ezek az írásai 1997-ben könyvalakban is megjelentek (Je suis ce que je vois, Le temps qu'il fait, 1997).

Önnek is van Hollán Sándor képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról