Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Farkas Eszter Nyírbátor, 1900 - 1983, Budapest

Farkas Eszter

Festő. Művészeti tanulmányait 1924-1929 között Nagybányán végezte, majd Szőnyi István magániskolájában tanult. A miskolci művésztelepen is több évig képezte magát. Mesterei: Thorma János, Szőnyi István, Benkhard Ágost. 1940-ben itáliai tanulmányutat tett. Dolgozott Baján, Szentendrén és a Balatonnál is. Az 1930-as évektől kiállító művész. Első egyéni tárlatát 1937-ben rendezte. 1947-től részt vett a Műcsarnok országos kiállításain. 1962- ben gyűjteményes kiállítása volt az Ernst Múzeumban. Többször bemutatkozott egyéni kollekcióval Nyírbátorban is. 1962-ben szerepelt a Magyar Nemzeti Galériában a nagybányai festők kiállításán. Hagyatékát szülővárosának adományozta, több műve található a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében is.

Önnek is van Farkas Eszter képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról