Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Apáti Abkarovics Béla Érmihályfalva, 1888 - 1957, Szentendre

Abkarovics Béla

Festő, grafikus. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán kezdte művészeti tanulmányait Ferenczy Károly tanítványaként. 1911-től a nagybányai kolónián találjuk. Itt Réti István és Thorma János korrektúrájával dolgozott.
1927-ig rendszeresen dolgozott Nagybányán, majd több évig Munkácson működött. Az 1930-as években Szentendrén telepedett le véglegesen. Tagja volt a Kárpátaljai Képzőművészek Egyesületének, később tagja lett a KUT-nak, 1945-ben pedig a szentendrei művésztelep tagjává választották. 1920-tól kiállító művész. 1924-ben szerepelt a Nagybányai Jubiláris Tárlaton, 1925-ben és 1927-ben pedig részt vett a Nagybányai Festők Csoportkiállításán. Mint a művésztelep tagja, 1945-től részt vett a szentendrei művészek csoportkiállításain. 1955-ben gyűjteményes tárlatot rendezett Szentendrén műveiből. Halála után, 1967-ben a szentendrei Ferenczy Múzeumban emlékkiállítás nyílt képeiből. Alkotásai találhatók a Magyar Nemzeti Galériában, a munkácsi és a nagyváradi múzeumban.

Önnek is van Apáti Abkarovics Béla képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!