Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

A titkos gyűjtemény

A II. világháború utáni évtizedek egyik legjelentősebb magyar műgyűjteménye most először kerül a közönség elé. Egy újlipótvárosi kóser mészáros két évtized alatt felépítette a 20. századi magyar festészet klasszikusaiból álló kollekcióját, melyet a halála óta eltelt több mint harminc éven keresztül örökösei szinte hiánytalanul megőriztek. Aba-Novák, Berény, Bortnyik, Derkovits, Koszta, Mednyánszky, Perlmutter, Rippl-Rónai, Szőnyi és Vaszary főművei közel fél évszázados rejtőzködés után végre egy héten keresztül láthatók a Kieselbach Galériában.

"Ezen a tájon egészen különös dolgokból születhet meg a csoda. Van, hogy húsból és savanyúságból. És persze kell hozzá szorgalom, alázat, munkabírás, tehetség a túlélésre. Nem ismertem Kövesi Istvánt, de őt, boltját, lakását és képeit látva egy fantasztikus élettörténet, egy igazi magyar sors bontakozik ki előttem. Az egyszerű kisemberé, aki mindig a körülmények ellenére éri el a céljait, aki állandó szembeszélben halad előre és válik műgyűjtőként a nagy múltú arisztokraták és a dúsgazdag iparbárók méltó utódává." - Kieselbach Tamás


A kiállítás megnyitója 2013. november 25-én, 17 órakor lesz. Kövesse a rendezés pillanatait, nézegesse a kiállításon szereplő képek reprodukcióit a Facebookon!

A kiállítást meghosszabítottuk: vasárnap este 6 óráig látogatható. Szombaton és vasárnap is 10 és 18 óra között várjuk Önöket!

 

Social media felületünk, Videóink

Kapcsolódó fotók

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról!

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!