Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Bíró Klára Budapest, 1939. Augusztus 28.

 Bíró Klára

1957-ben érettségizett a Veres Pálné Gimnáziumban. Utána a FŐFOTÓ Vállalat fényképész tanulója, 1959-ben szerzett szakmunkás bizonyítványt. Elvégezte a MLEE (Marxista-Leninista Esti Egyetem) esztétika szakosítóját.  Dolgozott portré műteremben, külsősként lapoknak, gyári fényképészként, tanított fényképezést restaurátor tanulóknak a Képzőművészeti Főiskolán, csinált könyvillusztrációkat, majd 1967-től az Országos Idegsebészeti Intézet fotósa. Finom, nőies színes csendéletei, táj- és természetfotói, felületfotói ismertebbek, melyeket a 80-as években árusított a Fotóművészeti Galéria is. A Stúdió Nadar (1966-tól), a Budapesti Fotóklub, az Aesculap Fotóklub tagja, a MFSZ tagja 1966-tól. egy évvel később a MFSZ Művészeti Bizottságának tagja.Tagja a Camera Natura Hungarica Alkotócsoportnak.

Kiállításai: 1959-től 52 kiállításon szerepelt, 17 díjat kapott.
1967: Budapesti Fotóklub; 1971: Ferencvárosi Pincetárlat; 1972: Fészek Klub; 1973: Salgótarján; Miskolc 2001:Természeti formák. Mai Manó Galéria Budapest
Fotóit a Magyar Fotográfiai Múzeum őrzi.

Könyvei: Bíró Klára; Fábián Ferenc: JapánBudapest, Kossuth Könyvkiadó 1964.

Önnek is van Bíró Klára képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról