Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Bahget Iskander El-Barazin, 1943

BAHGET Iszkander(El-Barazin, Szíria, 1943. aug. 14.) fotóművész.

1971-ben Magyarországon szerzett műszaki főiskolai diplomát, öt évre rá tanári diplomát is. 1979-ben lett magyar állampolgár.

1968-tól a Rosti Pál Fotóklub (Dunaújváros), 1972-től a Kecskeméti Fotóklub tagja. 1980-ban lépett a MFSZ tagjainak sorába. 1984-től vett részt a Nagybaracskai Fotográfiai Alkotótelep munkájában.

Kezdetben főként fekete-fehér szociofotói, portréi és sivatagi tájképei tették ismertté. Elkísérte és fényképezte a magyar vendégmunkásokat az algériai sivatagban. Utána művészportréival, aktjaival, színes, szépen világított fotóival, zsánerképekkel szerepelt a több mint 250 egyéni kiállításán. ás 1974 óta az országos csoportos kiállításokon, amelyeken csaknem 100 díjat, kitüntetést kapott. Harminc éve kötődik a FORRÁS című irodalmi, szociográfiai, művészeti folyóirathoz. Képei közgyűjteményekben: Romániában (Erdélyben), Szerbiában, Bulgáriában a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeumban, Egyiptom Nemzeti Múzeumában (Ahmad Shawki Múzeum) és Szíriában a Latakiai Kulturális Központban, a Katari fotóművész szövetségben, valamint Ománban. Állandó kiállítása van lakhelyén, Hetényegyházán a Művelődési Házban.

Önnek is van Bahget Iskander képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról