Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Almási László Budapest, 1930

ALMÁSI László (Bp. 1930. január 27.) fotóriporter

Az Eötvös Gimnáziumban érettségizett 1948-ban. Első képei 1954-től jelentek meg, A Riadó, a Művelt Nép, a Béke ésSzabadság, a Népszabadság, Nők Lapja, Pravda, Sterncímű lapokban. 1957 májusában hívta Hemző Károly a Képes Sporthoz, kezdetben külső munkatársnak, laboránsnak, de fényképezhetett is. 1957 augusztusától véglegesítették így lett 1992-ig a Képes Sport fényképésze, majd rovatvezetője. Két nyári (München, Montreal) és egy téli olimpián (Szarajevo) fényképezett. A sportolók emberi érzelmeire, küzdelmeire koncentráló fényképei nem nélkülözik a humort és a filozófiai mozzanatokat sem. Sportfotóival lett ismert és elismert. 1964-ben vette fel a MFSZ. 1971-ben AFIAP címet kapott, további kitüntetései: Magyar Népköztársaság sport-érdemérem arany fokozata 1972. Szocialista Kultúráért 1989. 2000-ben kapta meg a MFSZ életműdíját. Képeit díjazták 1966-ban az Interpress fotópályázaton Moszkvában, ahol második díjas lett a Futbalettc. képével. 1965-ben az Ezüstgerely pályázaton övé lett az év legjobb sportriport fotója. Több kiállítása volt. 1972: Sportfotók, Fényes Adolf Terem; (A kiállítást az MFSZ vándoroltatta), Szófia; Almási–Hemző–Petrovics sportfotó kiáll. Pécs. 2000-ben Sportvarázscímmel nyitotta meg kiállítását Korniss Péter, a Mai Manó Házban.

Önnek is van Almási László képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról