Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Sikereink, történetünk

Sikereink, történetünk

Kieselbach Tamás 1994-ben, közel másfél évtizedes műkereskedői gyakorlattal, művészettörténész diplomával és a korszak egyik legjelentősebb magángyűjteményének létrehozása után nyitotta meg első üzletét a Falk Miksa utcában.

Két esztendő után, 1996 decemberében költöztette Galériáját a mai, jól ismert  helyére. A Szent István körút sarkán, az egykori Luxor Kávéház legendás termeiben található reprezentatív üzlet 1997 szeptemberében rendezte meg első aukcióját, s rövid időn belül a magyar műkereskedelem vezető szereplőjévé vált. Az árverések és a galériás forgalom elsősorban a 20. századi modern magyar festményekre koncentrálódik, de az állandóan változó kínálatban antik, 19. és 20. századi, valamint kortárs festmények és szobrok is megtalálhatók. A Kieselbach Galéria az elmúlt, közel két évtizedben összesen 52 festmény-, 12 jótékonysági és 3 fotóárverést rendezett. Számos festő egyéni aukciós rekordja mellett nevéhez fűződik a legdrágábban eladott magyar festmény értékesítése is. Csontváry Kosztka Tivadar A szerelmesek találkozása című képe 230 milliós leütési áron kelt el a 2006. december 15-i árverésen, amely mérföldkőnek számít a hazai műkereskedelem történetében.
Az aukciós tárlatok mellett a galéria rendszeresen rendez sikeres időszaki kiállításokat, valamint az elmúlt 15 év alatt 39 művészeti és történelmi tárgyú kötetet jelentetett meg. Monumentális, a hazai festészet történetét újraíró albumaival alapvetően változtatta meg a magyar vizuális művészetről addig kialakult képet. A legnagyobb magyar festészeti fotóarchívum tulajdonosaként Kieselbach Tamás több mint száznál kötet megjelenéséhez járult hozzá, ingyenesen hozzáférést adva több mint 50 000 műalkotás reprodukcióját tartalmazó adatbázisához.
A Galéria folyamatosan vásárolja és értékesíti jelentős magyar festők képeit, kutatja elfeledett festők életműveit, keresi magyar származású művészek alkotásait külföldön, s természetesen szívesen fogad és közzé tesz minden, a magyar vizuális kultúra szempontjából fontos képet és dokumentumot.