Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Sikereink, történetünk

Sikereink, történetünk

Kieselbach Tamás, with nearly a decade and a half of art dealing experience, an art history degree, and the creation of one of the era's most significant private collections, opened his first shop on Falk Miksa Street in 1994

Két esztendő után, 1996 decemberében költöztette Galériáját a mai, jól ismert  helyére. A Szent István körút sarkán, az egykori Luxor Kávéház legendás termeiben található reprezentatív üzlet 1997 szeptemberében rendezte meg első aukcióját, s rövid időn belül a magyar műkereskedelem vezető szereplőjévé vált. Az árverések és a galériás forgalom elsősorban a 20. századi modern magyar festményekre koncentrálódik, de az állandóan változó kínálatban antik, 19. és 20. századi, valamint kortárs festmények és szobrok is megtalálhatók. A Kieselbach Galéria az elmúlt, közel két évtizedben összesen 52 festmény-, 12 jótékonysági és 3 fotóárverést rendezett. Számos festő egyéni aukciós rekordja mellett nevéhez fűződik a legdrágábban eladott magyar festmény értékesítése is. Csontváry Kosztka Tivadar A szerelmesek találkozása című képe 230 milliós leütési áron kelt el a 2006. december 15-i árverésen, amely mérföldkőnek számít a hazai műkereskedelem történetében.
Az aukciós tárlatok mellett a galéria rendszeresen rendez sikeres időszaki kiállításokat, valamint az elmúlt 15 év alatt 39 művészeti és történelmi tárgyú kötetet jelentetett meg. Monumentális, a hazai festészet történetét újraíró albumaival alapvetően változtatta meg a magyar vizuális művészetről addig kialakult képet. A legnagyobb magyar festészeti fotóarchívum tulajdonosaként Kieselbach Tamás több mint száznál kötet megjelenéséhez járult hozzá, ingyenesen hozzáférést adva több mint 50 000 műalkotás reprodukcióját tartalmazó adatbázisához.
A Galéria folyamatosan vásárolja és értékesíti jelentős magyar festők képeit, kutatja elfeledett festők életműveit, keresi magyar származású művészek alkotásait külföldön, s természetesen szívesen fogad és közzé tesz minden, a magyar vizuális kultúra szempontjából fontos képet és dokumentumot.