Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Pokoli aranykor - kiállítás és könyvbemutató new wave plakátokból a Kieselbach Galériában

Recorder Blog

Szőnyei Tamás és Bp. Szabó György nyolcvanas évekbeli new wave koncertplakát-gyűjteményeiből nyílik kiállítás pénteken, október 13-án a Kieselbach Galériában 18 órakor és a pazar tárlat mellé egy még pazarabb könyv is megjelenik a két kollekció anyagából.

Szőnyei Tamás újhullámos koncertplakátjaiból bemutattunk néhányat a Recorder magazin második számában 2011-ben, akkor azt mondta az újságíró-levéltáros-plakátgyűjtő, hogy "szeretnék egy komoly, reprezentatív albumot csinálni a gyűjteményből, rengeteg reprodukcióval, pontos adatokkal, eligazító írásokkal, ahogy kell." Nos, ez az hat évvel ezelőtti terv most megvalósult, mégpedig úgy, hogy Bp. Szabó György zenész-grafikus-képzőművész (BP Service) szintén a magyar újhullámra, nyolcvanas évekre koncentráló - Szőnyeiéhez hasonlóan ezres nagyságrendű - plakátgyűjteményének anyagából közösen megjelenik egy 380 oldalas, több mint 600 plakátot felvonultató, 30 szerző közreműködésével készült, tanulmányokkal, visszaemlékezésekkel, fotókkal is gazdagon megpakolt, korabeli zenekarok dalaiból válogató cd-vel kiegészített, egészen kimagasló színvonalú kötet.

Pokoli aranykor című vaskos, világszínvonalú kiadvány bemutatója mellett aznap délután 18-kor nyílik egy tárlat a plakátok egy részéből a Kieselbach Galériában, amelyet egy hétig, október 21-ig lehet megtekinteni. Facebook-eseményoldal

Érdemes követni a Pokoli aranykor nevű Facebook-oldalt is, ahol a kiállításhoz és a művészeti albumhoz kapcsolódó egyéb történésekről is információt lehet szerezni.

 

http://recorder.blog.hu/2017/10/10/pokoli_aranykor_kiallitas_es_konyvbemutato_new_wave_plakatokbol_a_kieselbach_galeriaban