Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

ISMÉT AUKCIÓVAL ÉS ÚJ NETES MAGAZINNAL JELENTKEZIK A KIESELBACH GALÉRIA

MTI Sajtóadatbank

Két év szünet után december 21-én ismét árverést tart a budapesti Kieselbach Galéria, amely a napokban megújult honlapján új online művészeti magazint indított, és kiadóként friss, a rendszerváltás korszakát felidéző kötettel is jelentkezett.

A gazdasági válság miatt 2008-tól a műtárgypiacon is új korszak köszöntött be, amelyre a Kieselbach Galéria az elsők közt reagált - idézte fel szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Kieselbach Tamás.

A galériatulajdonos elmondta, értékesítésük immár három csatornán keresztül zajlik. Két év után december 21-én a Kieselbach Galéria ismét aukciót tart, már az angolszász becsáras rendszert alkalmazva. Az árverésen olyan különlegességek is felbukkannak, mint "a magyar avantgárd talán legszebb csendélete", Berény Róbert Gyümölcscsendélete vagy Márffy Ödön, Czóbel Béla, Ferenczy Károly, Markó Károly és Kádár Béla munkái - jegyezte meg.

Kieselbach Tamás hozzáfűzte: a galériás értékesítéshez rendszeresen szerveznek kiállításokat, adnak ki ajánlókatalógusokat, újdonságként pedig immár lehetőség nyílik az online vásárlásra is.

A napokban megújult www.kieselbach.hu honlapról szólva a galériatulajdonos bejelentette: elindult az annak menüpontjaként elérhető, Királyt a napra... című online művészeti magazinjuk, melynek szerkesztését Molnos Péter művészettörténész vállalta.

Molnos Péter hangsúlyozta: az internetes megjelenés sokaknak szokatlan még a szakmában, mégis számos előnnyel bír: a gyorsaság és frissesség mellett például a nyomtatott formátumnál jóval bőségesebb képanyag kísérheti a publikációkat.

Mint hozzátette, a honlap az elképzelhető legátfogóbb magyar festészeti és gyűjtéstörténeti adatbázist kívánja létrehozni, amelyhez jó alap a galéria több százezres műtárgyfotó-állománya.

Kieselbach Tamás említést tett a galéria által megjelentett kötetről is: Az eufória évei 1988-1990 című album Nagy Piroska szerkesztésében idézi meg a rendszerváltás korszakát.

A sajtótájékoztató után bemutatott, 220 oldalas könyvben több száz fotó eleveníti fel az 1988. március 15. és 1990. május 2. közötti bő két esztendő történéseit, az egykori szereplők - többek között Deutsch Tamás, Donáth László, Fodor Gábor, Kőszeg Ferenc, Mécs Imre, Orbán Viktor, Mark Palmer, Rainer M. János, Rockenbauer Zoltán, Sólyom László, Tamás Gáspár Miklós vagy Tirts Tamás - személyes visszaemlékezéseivel kísérve.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról