Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Minya Mária Békés, 1946

Minya Mária
Grafikus, keramikus. A budapesti Iparművészeti Főiskola szilikát szakán tanult. 1970-ben diplomázott. Mesterei: Schrammel Imre, Jánossy György. 1986-tól a Magyar Iparművészeti Főiskola Szilikátipari Formatervező Stúdiójának vezetője, majd 1994-től a szilikát tanszék docense és a porcelán szak vezetője. Kerámiaipari tervezőmunkák mellett plasztikák, mozaikok, faliképek alkotója. Számos köztéri munkája van. Díjak: Munkácsy-díj (1980), Formatervezési Nívódíj (1983). Egyéni kiállítással szerepelt a Jantyik M. Múzeumban (Békés, 1977), Gyulán, Kőszegen, Prágában Lovas Ilonával, a Dorottya utcai Galériában (1989), a Fészek Galériában (1993) és New Yorkban (1998). Csoportos kiállításon vett részt a többi közt az Ernst Múzeumban (1970), a Műcsarnokban (1972, 1975, 1983), Pécsett az Országos Kerámia Biennálén (1970, 1972, 1976), külföldön Berlinben és Bécsben állított ki. Hazai közgyűjteményben a budapesti Iparművészeti Múzeumban és a pécsi Janus Pannonius Múzeumban találhatók művei.

Önnek is van Minya Mária képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról