Kieselbach Galéria és aukciósház

 • english
 • Hírlevél feliratkozás

Technikák

 • Festészet (177 alkotás)

  A festmény egy képnek az alkotó(k) által, a rendelkezés(ük)re álló technikai és anyagi eszközök alkalmazásával és felhasználásával, egy arra alkalmas hordozóanyagra történő – a belső emlékképei, érzelem –, gondolat- és hangulatvilágának, motivációs szándékának valamint felkészültségének, tehetségének és ügyességének megfelelő – másolása, rögzítése illetve leképezése –, azaz kifejezése, tükröztetése.

 • Fotó (454 alkotás)

  A fénykép valakinek vagy valaminek optikai úton, fényérzékeny anyagra készített, vegyi eljárással rögzített (negatív) képe. A fordulópontot a 19.század közepén megjelenő technikai képek, azaz gyakorlatilag a fotográfia megjelenése hozta. Itt már egyértelművé vált a fizikai kapcsolat a kép és készítője között. A fénykép valós bizonyítéka volt az egykor létezett személynek, tárgynak, megtörtént eseménynek. Először még festmény hatású fotók készítésére törekedtek, ám az avantgárd korában (20. század eleje) felismerték a festészet és a fénykép közötti különbségeket, így ezentúl már a fotografikus hatás elérése volt a cél.

 • Grafika (581 alkotás)

  A grafika a képzőművészet azon ága, amelyhez a sokszorosítási eljárással készült, de eredetinek tekinthető alkotások tartoznak, illetve azok az egyszeri alkotásokról (pl. festmény) sokszorosító eljárással készült reprodukciók, melyek nem tekinthetők egyedi alkotásnak. Gyakran ide sorolnak olyan képzőművészeti eljárásokat is, amelyek nem nyomatok, de szintén papír alapot használnak, mint például a ceruza-, toll- és krétarajzok, akvarellek, esetleg pasztellképek; vagy nyomtatási eljárással készülnek ugyan, de csak egy példányban, mint a monotípia. Ezenkívül a számítógép segítségével szerkesztett képeket is számítógépes grafikának nevezik.

Magyar Festészet - Kieselbach

1055 Budapest, Szent István körút 5. Tel/Fax: (+36) 1-269-3148 E-mail: gallery-,?!+kieselbach.hu