Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Szathmáry Pap Károly Kolozsvár, 1812 - 1887, Bukarest

Carol Pop de Szathmáry

Szathmáry Pap Károly

Festő, grafikus, fényképész. Kolozsváron, a református kollégiumban tanult művészetet, jogot. Több nyelven is beszélt. Festészetet Bécsben és Olaszországban tanult. Egy ideig Erdélyben dolgozott, főleg tájképeket készített. 1840-ben Bukarestbe került, ahol a királyi udvarban lett udvari festő és litográfus. Egy fényképészeti szalont is nyitott és mint korabeli "sajtófotós" megörökítette az 1854-es orosz-török háborút és az 1877-es függetlenségi háborút. 1843-ban jelent meg az Erdélyt bemutató kőnyomat sorozata. Művészetét Európa-szerte elismerték, 1855-ben aranyérmet nyert a párizsi világkiállításon. 1869-ben tanulmányutat tett Nyugat-Európában. Egyéni kiállítása volt Kolozsváron és a Műcsarnokban 1881-ben. Műveit Bukarestben és Kolozsváron őrzik, de néhány miniatűr portréja a Magyar Nemzeti Galériában található.

Önnek is van Szathmáry Pap Károly képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról