Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Schöfft József Ágoston Tivadar Pest, 1809 - 1888, London

Schöfft Guido

 Schöfft József Ágoston Tivadar

Festő. Apja Schöfft József Ágost és nagyapja is festőművész volt. Az egyik legváltozatosabb életutat bejárt festőnknek mondhatjuk, aki szinte a világ minden táján megfordult. 1828-tól külföldön folytatott tanulmányokat, két évig Bécsben az akadémián, majd olasz, francia és svájci tanulmányutak után Münchenben képezte magát. Rövid pesti tartózkodása alatt megfestette Széchenyi István portréját, majd Bukarestbe és Odesszába ment. Ezután öt évet töltött Indiában. Az itt készült képeivel hatalmas sikereket ért el bécsi, párizsi és londoni kiállításokon. Ebben az időben számos portrét is festett, a többi közt Kőrösi Csoma Sándorét. Majd ismét útra kelt, a további állomások Egyiptom, Pest Nyugat-Európa, Törökország, Oroszország végül Velence, ahol hosszabb időt töltött el. Az itt készült képeit 1855-ben Bécsben állította ki. Az évek során hatalmas vagyonra tett szert, amiből felbecsülhetetlen értékű képeket vásárolt, és Párizsban magángalériát nyitott. 1858-ban a velencei képeiből a Belvederében, Londonban pedig az Indiában készült műveiből rendeztek tárlatot. 1864-1866-ig bejárta Észak-Amerikát és Mexikót, végül visszatért Londonba.

Önnek is van Schöfft József Ágoston Tivadar képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról