Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Kovásznai György Budapest, 1934 - 1983, Budapest

Kovásznai György

Magyar festő, animációs filmrendező, író. Rajzfilmjeit kockáról kockára festi, rajzolja, amivel a folyamatos festőiség hatását éri el. A család Ausztriából 1944 végén tért vissza Budapestre nevelőapjának katonai szolgálatát követően. Ekkor teljesen újra kellett kezdeni életüket vagyonuktól megfosztva.

1952-től a Képzőművészeti Főiskola festő szakára járt, de két év múlva megvált az intézménytől, és bányászként dolgozott. 1957-ben visszatért a Képzőre, de stílusát ízléstelennek minősítették, és még ebben az évben kirúgták. 1961-ben került kapcsolatba Nepp József rajzfilm-rendezővel, akivel dramaturgként dolgozott együtt (pl. az Öcsi és a Varázsló forgatókönyve). 1963-ban Monológ címmel elkészítette első önálló filmjét a Pannónia Filmstúdióban. 1964-ben készítette el első festményfilmjét, az Átváltozásokat. 1979-ben készült el első egész estés animációs filmje, a Habfürdő. A franciákkal koprodukcióban készített  másodiknak, a Candide-nak a befejezését már nem élte meg.

[Wikipédia alapján]

Önnek is van Kovásznai György képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról