Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Kentaur Budapest, 1965

Erkel László

Kentaur

Festő, akcióművész. 1984-88 között látogatta a budapesti Képzőművészeti Főiskolát, ahol Gerzson Pál volt a mestere. A murális tanszéken posztgraduális képzésben vett részt Tölg-Molnár Zoltán irányításával. 1991-ben Aachenben járt tanulmányúton. Vezetőségi tagja, majd elnöke lett a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületnek. Több művészeti díjat nyert itthon és külföldön is. 1982-85-től lemezborítókat, koncertplakátokat, könyvborítókat, színházi plakátokat tervez. 1988-89-ben Bartha Andrea jelmeztervezővel
megalakítják a Pankrátor Balett Akciócsoportot, amely performanszokat,
happeningeket mutat be. 1989-től a Vígszínház, a budapesti Kamaraszínház és a József Attila Színház plakát- és arculattervezője. 1991 óta külföldi színházaknak is tervez díszleteket. Munkái láthatók a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében. Köztéri alkotása a budapesti Gyermekklinika murális kiképzése.

Önnek is van Kentaur képe?

Kérjen ingyenes értékbecslést, akár teljes hagyatékra is! Hasonló alkotását megvásároljuk készpénzért, átvesszük aukcióra vagy online értékesítjük.

Készpénzes, azonnali megvételre keressük a felsorolt művészek kvalitásos alkotásait

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról! Válassza ki az Önt érdeklő művészeket, stílusokat, témákat és kérje hírlevelünket, amelynek segítségével azonnal értesülhet a frissen beérkező művekről.

Lépésről-lépésre

Világhírűvé tesszük a magyar festészetet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként aukcióinkról, kiállításainkról és aktuális ajánlatainkról