Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

Könyv és kiállítás mesél a csábításról a Kieselbach Galériában

Könyv és kiállítás mesél a csábításról a Kieselbach Galériában

ROADSTER

Kik voltak a múlt században a legismertebb magyar származású szépség- és divatikonok? Hogyan került a húszas években mintegy száz magyar népi ruhadarab a New York-i Metropolitan Museumba? Ki volt az a világhírű filmsztár, aki nagynevű magazinokban és népszerű filmekben pózolva diktálta a divatot, miközben magyarországi birtokára járt pihenni? Megannyi izgalmas és kérdés, melyekre a Kieselbach Galériában kapunk választ. 

Méghozzá A csábítás – Divat, stílus és öltözködés száz év magyar festészetében című hétfői könyvbemutatón, ahol ugyanezzel a címmel kiállítás is nyílik ismert magyar művészek alkotásaiból. A galéria kiadásában megjelenő kötet szerzői négyszáz oldalon, több mint hatszáz reprodukció segítségével mesélnek a magyar festészet és a divat kapcsolódási pontjairól, azokról a festőkről és fotósokról, akiknek a pályáján különösen fontos volt saját koruk öltözködési kultúrájának megidézése.

A csábítás fegyvere az első magyar könyv, valamint az első olyan itthoni kiállítás, amely egyben kezeli a képzőművészetet és a divatot.

A tárlat nagyszerű festők munkáin keresztül mutatja be a divat, az öltözködés és a képzőművészet kapcsolatát. A képekből többek között kiderül, hogyan csípték ki magukat egy-egy társasági eseményre a korszak dámái, vagy a kalandokat kereső ifjú hölgyei, de azt is megtudhatjuk, hogyan használta a politika hatalmi célokra az öltözködést.

A kiállítást november 5-24. között lehet megnézni a Kieselbach Galériában.