Kérjük válasszon!

 

Festmények

 

Fotográfia

A KIESELBACH GALÉRIA MEGÚJULT WEBOLDALA

Pesti Műsor

Az internetet legkevésbé sem a képzőművészet számára találták fel, az élelmes műbarátok mégis megtalálják a módját, hogy újabb és újabb módon hasznosítsák a cyberteret a művészet számára. Mint például az egyik vezető aukciósház, a Kieselbach Galéria megújult honlapja.

A galéria vezetője, Kieselbach Tamás 25 éves műgyűjtői, műkereskedői és művészettörténészi tevékenységének legújabb változásaként útjára indította az új weboldalt. A szolid dizájn professzionális belsőt és óriási anyagot takar. Az adatbázisban több mint 10000 kép látható, több mint 1200 művésztől.

Az új site tartalmazza a modern magyar festészet kezdeteit feldolgozó hatalmas kiadvány teljes kép- és szöveganyagát, ami sok száz festményt jelent a huszadik század elejei piktúra aukciókon jól szereplő periódusából. A Kieselbach-kötet színpompás új köntösbe öltözteti a rossz reprodukciókról ismert hazai festészet egyik legizgalmasabb korszakát, a Nagybányától a klasszikus avantgárdig tartó időszakot. De a weboldalon megtaláljuk az elmúlt 25 aukció teljes anyagát, valamint számtalan tanulmányt, cikket és művészéletrajzot.

Az internet lehetőségeit kihasználva működik digitális formájú ingyenes értékbecslés (küldöd a fotót, jön az info), művészlexikon és képeslapküldő-szolgáltatás is. A korlátok nélküli bővíthető site a magyar festészet egyik legjobban használható adatbázisa, megkerülhetetlen "szakirodalom" azok számára, akik komolyan vagy kedvtelésből érdeklődnek a képek iránt.

Rieder Gábor